logo privatboligen punch

Nyeste nummer
af bladet privatboligen
kan du hente her.

2019forside okt

Oktober 2019

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Nyhedsbrev

Har I mandatet på plads til omlægning af jeres lån?

Et aktuelt blik på realkreditmarkedet og de fastforrentede realkreditlån afslører, at vi fortsat har et rekordlavt renteniveau og det har ligget stabilt i en længere periode. Renteniveauet giver muligheder for jeres forening ift en attraktiv belåning.

Hvorfor er en gennemgang af økonomien en god idé?

Det er altid en god idé, at I som andelsboligforening får gennemset jeres nuværende lån f.eks. en gang om året, med henblik på mulighederne for omlægning til lavere rente eller en bedre finansieringssammensætning, som passer til jeres forening. Der kan være store ydelses besparelser at hente, hvad enten det er 2 eller 5 år siden, at I har omlagt jeres lån. Ydelses besparelsen kan herefter eventuelt bruges til nedbringelse af gæld, opsparing til vedligeholdelse eller til afvikling på ny belåning til finansiering af et kommende renoveringsprojekt.

Hvilke muligheder har I?
Der er forskellige muligheder for optagelse af fastforrentede lån, alt efter foreningens behov. I øjeblikket er der attraktive muligheder med hver sin rente. Der er det klassiske 30-årige fastforrentede lån som pt. ligger på 1,5-2,0 %. Dette lån er især godt til større projekter, hvor I ønsker maksimal løbetid. Derudover findes der et 20-årigt fastforrentet lån, som pt. ligger på 1,5 %. Lånet er til dem, der godt vil have lidt kortere løbetid, i så fald foreningen ønsker en hurtigere afvikling end det 30-årige forrentede lån.

Er I lavt belånt er muligheden for afdragsfrihed en attraktiv løsning. Her kan både et 30 årigt fastforrentet lån med 10 års afdragsfrihed være en mulighed, men der er også mulighed for en lavere rente, hvis man vælger et stående lån i stedet. I øjeblikket kan man få en rente på 1% på et stående 10 årigt lån uden afvikling. Dette lån er især fordelagtigt, hvis foreningen har en meget lav belåning og derfor ikke har behov for afvikling af gælden. Det kan også være fordelagtigt at kombinere med et fastforrentet lån med afvikling, så man kun afvikler på en del af gælden.

Husk at have mandatet på plads
For at I som andelsboligforening kan handle hurtigt, er det vigtigt, at I har mandatet på plads. Til jeres generalforsamling er det derfor en god ide, at have ”omlægning” på dagsordenen og få et mandat til at omlægge, såfremt det er gunstigt for jer. Så snart bestyrelsen har mandatet til omlægningen, gælder dette indtil næste generalforsamling og bestyrelsen kan hermed også selv være med til at styre tempoet.

Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere om jeres forenings muligheder, så er vi klar til at hjælpe hos Nordeas Boligforeninger på 7033 4444. Vi kan hjælpe med at kigge jeres nuværende finansiering igennem og dermed sikre, at I har den rigtige finansiering med baggrund i jeres forening. Vi kan også hjælpe med finansiering af renoveringsprojekter og andre byggeprojekter.

Vælg Leverandører

antennemesteren

BannerDG180x520A

FF banner


 

Bjornstad right

Gem

Gem